6 moduri de a stimula potența la bărbați

Problemele de potență sunt o problemă populară în rândul părții masculine a societății. Se estimează că acest tip de afecțiune afectează aproximativ 1,5 milioane de polonezi. De asemenea, medicii avertizează că scăderea potenței este un fenomen care afectează bărbații la o vârstă din ce în ce mai fragedă. Care sunt cele mai frecvente cauze ale problemelor de satisfacție sexuală și cum le abordăm?

Potența sexuală este aptitudinea și capacitatea de a răspunde sexual. Aceasta face posibilă implicarea în anumite comportamente și simțirea stimulilor. Ea face posibilă inițierea, efectuarea și finalizarea actului sexual și obținerea de satisfacție din acesta. Pentru bărbați, potența este un factor important pentru stima de sine și încrederea în sine.

Cele mai frecvente cauze ale problemelor de potență

Problemele de potență se pot manifesta într-o varietate de moduri. Acestea includ:

  • disfuncția erectilă,
  • lipsa de excitare sexuală,
  • lipsa satisfacției sexuale și incapacitatea de a atinge orgasmul,
  • tulburări ejaculatorii.

Dintre toate, disfuncția erectilă este deosebit de frecventă. O erecție este esențială pentru actul sexual. În timpul acesteia, penisul se mărește și se rigidizează. Stimularea sexuală este necesară pentru a obține o erecție. Atunci când stimulii corespunzători ajung la creier, fluxul sanguin către corpul cavernos al penisului crește. Sub presiune crescută, acesta începe să se fixeze în ele. Astfel, penisul rămâne rigid.
Funcționarea corectă a organismului este necesară pentru o potență eficientă. Apariția diverselor tulburări în cadrul acestuia și a problemelor de sănătate duce la o deteriorare a performanțelor sexuale.
Factorii care cauzează tulburări ale potenței includ atât factori fiziologici, cât și psihologici. Unul dintre cele mai frecvente motive pentru reducerea performanțelor sexuale este reprezentat de procesele naturale de îmbătrânire ale organismului. După vârsta de 40 de ani, în timpul andropauzei, organismul masculin suferă modificări ale echilibrului hormonal, care pot duce la o serie de afecțiuni diferite, inclusiv probleme erectile sau tulburări ale senzației de excitare.
Problemele de potență cauzează, de asemenea:

  • tulburări endocrine,
  • boli cardiovasculare,
  • diabetul și complicațiile sale (în special cele care afectează nervii și vasele de sânge),
  • boli ale sistemului nervos,
  • boli și defecte ale organelor genitale.

Potența este, de asemenea, puternic afectată de diferite tipuri de stimulente. Oamenii deștiință au arătat că fumatul țigărilor și consumul de alcool pot provoca probleme de erecție. Dieta este la fel de importantă – zaharurile simple, cantitățile mari de sare și grăsimile animale consumate în mod regulat pot afecta sănătatea unui bărbat și îi pot îngreuna actul sexual cu o altă persoană. Performanța sexuală poate fi afectată și de anumite medicamente.
Scăderea potenței poate avea o bază psihologică. Potrivit specialiștilor, stresul pe termen lung, problemele la locul de muncă și crizele relaționale sunt cele mai frecvente cauze ale problemelor cu erecția și plăcerea sexuală.

Cum să faceți față unei scăderi a potenței?

Cheia pentru a face față scăderii potenței este diagnosticarea corectă. După cum am menționat, o scădere a libidoului este o problemă care poate avea o varietate de cauze, astfel încât tratamentul poate varia de la caz la caz. Pentru a vă asigura că scăderea potenței nu este legată de probleme de sănătate precum hipertensiunea, ateroscleroza sau neuropatia, merită să mergeți la un sexolog și să vă consultați problema cu un specialist. Cu toate acestea, este important să rețineți că o scădere pe termen scurt a libidoului nu este neapărat un motiv de îngrijorare, deci este recomandabil să așteptați aproximativ patru săptămâni de la observarea primelor probleme înainte de a consulta un medic. Între timp, este o idee bună să faceți unele schimbări în viața dumneavoastră care pot avea un efect pozitiv asupra potenței dumneavoastră.

Ce pentru potență? Modalități de îmbunătățire a potenței masculine

Normalizați-vă stilul de viață zilnic

Dacă bănuiți că afecțiunea dumneavoastră este legată de stres, încercați să reduceți situațiile stresante și să găsiți timp pentru a vă relaxa. Să vă luați câteva zile libere, să vă dedicați unei pasiuni, să plecați într-o călătorie cu o persoană dragă – activități care vă permit să vă trageți sufletul – sunt toate modalități eficiente de a simți din nou plăcerea și dorința de a întreține relații sexuale.

Nu mai folosiți stimulente

Dacă sunteți un fumător înrăit sau un consumator frecvent de alcool, amintiți-vă că merită să renunțați la aceste stimulente pentru binele potenței dumneavoastră. Tutunul și alcoolul accelerează apariția tulburărilor de potență și contribuie la bolile cardiovasculare care pot provoca impotență.

Fiți activ fizic

Una dintre cele mai sănătoase modalități de a face față scăderii potenței este să fii activ fizic. Exercițiile fizice regulate cresc imunitatea, îmbunătățesc circulația și reduc riscul de obezitate. De asemenea, participarea la sport este adesea asociată cu o stare de spirit și o stimă de sine mai bune, ceea ce poate face o diferență uriașă în ceea ce privește calitatea vieții sexuale a unui bărbat.

Lucrați la comunicarea cu partenerul dvs.

O scădere a libidoului poate fi legată de probleme în relația cu cealaltă persoană. Dacă ceea ce simțiți despre relația voastră este ceea ce vă face să nu aveți chef de sex, soluția problemei poate fi să aveți o conversație sinceră. Spuneți-i jumătății dvs. ce vă deranjează, ce situații vă fac să vă simțiți inconfortabil și oferiți-vă să lucrați împreună pentru a vă îmbunătăți relația.

Asigurați-vă o dietă sănătoasă

În timp ce o dietă proastă poate dăuna potenței, una bună o poate ajuta. O dietă care va ajuta la problemele de potență ar trebui să conțină o mulțime de ingrediente care promovează producția de testosteron. Acestea includ zinc, vitamina E și arginină. Bărbații care doresc să își susțină libidoul ar trebui să mănânce o mulțime de produse din cereale integrale, tărâțe, nuci, semințe de in, pește, fructe de mare și carne slabă. Există o altă modalitate de a îmbunătăți potența pe raftul din bucătărie – și anume condimentele, în special cele picante. Condimentele cu arome și gusturi intense, în special cele picante, îmbunătățesc alimentarea cu sânge a organelor genitale. Prin urmare, alimentele menționate mai sus ar trebui condimentate cu mirodenii precum ghimbir, piper negru, nucșoară, scorțișoară sau cuișoare.

Verificați suplimentele de potență și medicamentele

Suplimentele de potență disponibile din farmacii fără prescripție medicală au un efect multidirecțional asupra organismului. Acestea au un efect benefic asupra vaselor de sânge din penis – ajută la relaxarea vaselor de sânge și la creșterea fluxului sanguin către corpul cavernos în timpul excitației sexuale. În plus, ele conțin vitamine și minerale care influențează spermatogeneza, protejează celulele de stresul oxidativ și întăresc și susțin organismul. Medicamente de potență fără prescripție medicală ar trebui să fie utilizate după consultarea unui medic.
Pentru tratamentul disfuncției erectile, substanța sildenafil funcționează deosebit de bine. Aceasta permite o erecție de lungă durată sub stimulare sexuală. Acesta trebuie administrat cu 1-6 ore înainte de actul sexual.
Interesant este faptul că sildenafilul este utilizat și pentru a trata hipertensiunea pulmonară primară. Această substanță ameliorează simptomele și crește toleranța la efort.

Rezumat

Amintiți-vă că o scădere a libidoului nu este ceva de care să vă fie rușine și că poate fi combătută. Observați-vă corpul, întrebați-vă dacă se întâmplă prea multe lucruri nestructurate în viața dumneavoastră, încercați să vă schimbați dieta și stilul de viață. Dacă aceste modalități eșuează, consultați-vă medicul – scăderea libidoului poate fi un efect secundar al vreunei boli, iar un diagnostic corect și o terapie adaptată vă vor ajuta să reveniți la performanțele de altădată.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *